Oogstperiode: half oktober tot eind november
Kleur / aspect: intens gouden kleur, met groene tinten. gefilterd
Boeket: medium / zacht fruitig, fris aroma van amandelen en ander fruit medium rijp, zeer harmonisch en uitgebalanceerd.
Smaak: Zacht en aangenaam binnenkomen, afwezigheid van bitterheid, pittigheid en pikante sensatie aanwezig. Het laat een plantaardig gevoel in de mond, aanhoudende en mooie smaak achteraan de mond.
Gebruiksaanbevelingen: desserts, stukjes sinaasappel met honing en olijfolie, sauzen, vis en zeevruchten. Te gebruiken bij lage temperaturen om de organoleptische eigenschappen te behouden.
Beter voor koud gebruik, omdat het een variëteit is die vrij zacht en fruitig is, en het is niet bestand tegen de hoge temperaturen.
Polyphenolen: Het polyfenolgehalte varieert tussen
350-450 mg/kg, afhankelijk van het lot
Recente prijzen
2017 Olive Japan - Gold Medal
2015 Sol D’Oro – Gran Menzione Organic Category
2015 Oil China – Golden Olive Organic Category
2015 Copenhagan – Best of Copenhagen
2015 Olive Japan – Silver Medal
2015 BiOL – 2nd Place Overall
2015 Zurich – Silver Medal