Oogstperiode: eerste helft november
Kleur / aspect: intens gouden kleur, met groene tinten, zeer zuiver, gefilterd.
Boeket: Intens fruitig, breed en krachtig, lichte aanwezigheid van tomaat, appel en banaan. Ook amandelen en munt toetsen. Zeer complex en goed uitgebalanceerd.
Smaak: Zacht begin. Plantaardige smaken, sla en amandel. Mooi evenwicht tussen bitterheid en kruidigheid. Pikante toets in de keel en in de nasmak.
Gebruiksaanbevelingen: salades, toast, verse geitenkaas, koude Spaanse soep, gegrilde vis, groenten
Beter voor koud gebruik. Het is een koude pers premium olijfolie, dus te gebruiken bij lage temperaturen om de organoleptische eigenschappen te behouden.
Polyphenolen: Het polyfenolgehalte varieert tussen
450-700 mg/kg, afhankelijk van het lot
Recente prijzen:
2017 Ecotrama - Gold Medal
2017 EXPOLIVA - 1st Place
2017 EVOOLEUM - Score: 88/100
2016 Olive Japan - Gold Medal
2015 Feinschmecker – Top 15 Olive Oils in the World
2015 Sol D’Oro – Gran Menzione Organic Category
2015 Monocultivar Expo – Best Scent of the Year
2015 Oil China – Golden Olive Organic Category
2015 Ovibeja – 2nd Overall, Intense Fruitiness
2015 Copenhagan – Best of Copenhagen
2015 Terraolivo – Prestige Gold Award
2015 Flos Olei – 95/100