Deze Picual-olie heeft een geweldig karakter en persoonlijkheid: het heeft een gemiddelde bitterheid met een smaak van verse sla en groen fruit. In de neus is het fruitig met aroma's van vers gemaaid gras, blad, stengel en vijgenboom. Het is persistent en harmonisch.
Oogstperiode: half oktober tot begin november
Productie: koude extractie in 2 fasen met vroeg geoogste olijven
Kleur / aspect: intens groen, zeer zuiver, gefilterd.
Boeket: Gemiddeldeintensiteit, aroma van vers gras en olijvenblad en vijgenblad. Persistent en harmonisch. Iets minder fruitig.
Smaak: bovenemiddelde bitterheid, beetje pikant. Nasmaak van blad, gras en chlorophyl.
Gebruiksaanbevelingen: bittere salades, geroosterd vlees of groenten, soepen. Deze olie bevat veel omega 9, polyphenolen, en anti-oxidanten (550-600mg/kg) waardoor het beter tegen
hoge temperaturen kan. Ideaal om mee te koken maar ook om de frituren.
Polyphenolen: 754 (mg/kg)
Recente prijzen
2018 NYIOOC - Gold Medal
2017 NYIOOC - Gold Medal
2017 Olive Japan - Gold Medal
2017 Athena IAOOC - Gold Medal
2017 BioL International - Extra Gold
2016 NYIOOC - Gold Medal
2016 BioL International - Extra Gold
2016 Olive Japan - Premier
2015 Sol D’Oro – Gran Menzione Organic Category
2015 Oil China – Golden Olive Organic Category
2015 Ovibeja – 2nd Overall, Intense Fruitiness
2015 Copenhagan – Best of Copenhagen
2015 Olive Japan – Premiere Medal
2015 Copenhagan – Gold Medal
2015 BiOL – 2nd Place Overall
2015 NYIOOC – Gold Medal
2015 Zurich – Silver Medal